Kadrovi i obuka
U samim počecima nastajanja restorana ili hotela, Gastronomadi se, uključuju u razvoj projekta: surađujući s arhitektima, dizajnerima, projektantima i naravno klijentom -investitorom.
Za pronalaženje kadrova za rad, potrebno je zajedno s klijentom definirati niz parametara: određivanje pravca rada restorana (tip restorana i vrsta ponude), okviri buduće meni i vinske karte, radno vrijeme i dinamika rada restorana, procjena kapaciteta i tržišnih očekivanja, visina plaća i varijante upošljavanja djelatnika…
Kada se utvrde, princip suradnje kreće se u slijedećim područjima:
• pronalaženje potencijalnih kadrova na slobodnom tržištu
• interview-i i revizija životopisa
• praktična provjera znanja kadrova kroz posebno pripremljene testne radionice
• odabir najužeg kruga potencijalnih djelatnika
• obuka i praktično školovanje odabranih djelatnika za potrebe budućeg ugostiteljskog objekta (kuhari, konobari, baristi, slastičari) –
• napredno školovanje prilagođeno objektu: izrada meni karata, normativi, praktično učenje izrade jela, principi rada u dnevnom radnom hodu etc.)
• uvođenje djelatnika u poslovanje na lokaciji prilikom završenih radova i opremanja
• praćenje djelatnika i kontroling nakon pokretanja ugostiteljskog objekta i dodatne korekcije u radu
Projekti poslovanja i otvaranje objekta
Za klijente koji nemaju dovoljno iskustva u struci izrađujemo kompletne projekte poslovanja objekta, ili se samo zadržavamo na podršci podprojekata u fazi otvorenja novog ili postojećeg objekta.
saznajte više