+385 1 482 0 200 [email protected]

O Gastronomadima

 

nomadi

Gastronomadi se bave gastronomskim i enološkim konzaltingom u svrhu podizanja ukupne razine gastronomije na teritoriju zemalja regije.

Gastronomadi su profesionalno okupljeni u gurmansku zajednicu više od deset godina i u tom razdoblju naš rad se kretao od malih gastronomskih druženja uz ručkove i večere za birane klijente, preko stručnih radionica, škola kuhanja, te seminara za amatere i profesionalce, pa sve do festivala i sa po 15.000 posjetitelja…. teško je i nabrojati tanjure, čaše i prigode koje smo organizirali i proveli.

MISIJA

Dugoročno, cilj nam je promicati proizvođače ekoloških i autohtonih proizvoda, uključujući seoska domaćinstva, „vrhunske“ restorane i male obiteljske hotele. Dodatno, cilj nam je podizati ukupnu razinu edukacije i svjesnost prema zdravom življenju, molekularnu gastronomiju, djelovati na razvoju gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatskih gastro ikona, te djelovati na područjima gastrodiplomacije.

PODRUČJA DJELOVANJA

Baveći se ovom temom kao formom, gotovo na znanstvenim osnovama, djelovali smo kroz stotine objavljenih novinskih reportaža, kolumni, škole kuhanja, recepata, fotografija, televizijskih i radijskih emisija… Ništa manje nije bilo niti organiziranja događanja uključujući aktivna sudjelovanja u ocjenjivačkim komisijama sajmova hrane, vina, meda, ulja, sireva…, stručnog rada na mnogim projektima vezanim uz turizam, prehrambenu i vinarsku industriju, proizvodnju maslinovog ulja…

ELITNA GASTRONOMIJA

Naš stav prema gastronomskom elitizmu prilično se razlikuje od uobičajenoga. Za nas visoka kuhinja nije samo ona koja se poslužuje u skupim, sjajnim restoranima. Epitet visoke kuhinje zavrijeđuje po nama svaki vrhunski zalogaj, proizvod ili mjesto odmora bez obzira gdje nam je priuštio zadovoljstvo: u skromnoj zalogajnici uz tržnicu ili u luksuznom restoranu koji privlači zvijezde – žive i one Michelinove.

Gastronomadi, kao što to i naše ime upućuje, legitimni su nasljednici velikog Indiana Jonesa, razlika je samo u tomu što je naše blago pitko i jestivo, nažalost ne i trajno. 

Opći uvjeti korištenja portala www.Gastronomadi.hr


Udruga Gastronomadi za promicanje vrijednosti hrvatske gastronomske baštine 
Jurišićeva 1, 10000 Zagreb 
tel:+385 1 4820 – 200 

Udruga Gastronomadi upisana je u Registar udruga Republike Hrvatske 21.09.2006. pod brojem 21004939, OIB: HR50770214261.

Predsjednik udruge: Robert Ripli

IBAN – transakcijski račun
HR40 2340 0091 1106 6929 7 – SWIFT CODE: PBZGHR2X
kod Privredna banka Zagreb d.d. 

Klub Gastronomada: Jurišićeva 1, 10000 Zagreb 
email: [email protected] 
https://gastronomadi.hr 

 

Škola kuhanja za početnike

U našoj školi kuhanja naučiti ćete kuhati kroz 10 poglavlja.  Edukacija se odvija u popodnevnim terminima dva puta tjedno u trajanju od 3 puna sata kroz 5 tjedana