+385 1 482 0 200 [email protected]

Škola kuhanja za početnike s članstvom

Naučite kuhati u 5 tjedana

Dođite i pridružite nam se u mirisnom svijetu kuhanja na tečaju kuhanja za početnike

Predznanje vam nije potrebno – ne morate znati ispeći jaja niti kruh, pohati šnicele ili ispeći palačinke. 
Dvaput tjedno, u blok radionicama od tri sata, kroz pet tjedana naučiti ćete o organizaciji kućnog hladnjaka i nabavi namirnica (od kumice ili iz omiljenog dućana), otkriti ćete tajne rižota i domaćih tjestenina, naučiti marinade, osmoze i načine pripreme mesa, zašto i kako koristiti začine, a riba, školjke i mekušci više neće biti misterij. 

 

I još mnoštvo toga pod palicom profesionalnih kuhara i Gastronomada.
  Tečaj se odvija u popodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata  

Prijava za termin - travanj/svibanj 2024.

Na preporuku prijatelja odlučio sam se za školu. Danas kuham za obitelj, prijatelje i mota mi se po glavi mala konoba.

Tomislav

O tečajuProgram tečajaPotrebno je znati
Glavni pult

U našem gastronomskom centru, klubu Gastronomada, profesionalni kuhari pripremili su pet tjedana aktivnog učenja kuhanja uz predavanja i praktičnu nastavu, a u kojima će Vam otkriti sve ono što treba da Vaša kućna kuhinja više ne bude mjesto gdje ćete uporno listati kuharice i gubiti vrijeme i novac na pokušaje da kuhate kreativno, ukusno, zdravo i naravno u okvirima svojeg dnevnog vremena. 

Kroz pet tjedana – dva puta u tjednu – kod nas ćete dobiti znanja o organizaciji kućnog hladnjaka, nabavi namirnica na najbolji i najjeftiniji način, pripremi raznih temeljaca za tjedni kućni meni, ovladati ćete izradama vlastitog kruha i raznih tjestenina, doznati sve tajne rižota, naučiti tehnike odabira, čišćenja i pripreme riba, morskih plodova, raznih vrsta mesa, povrća, korištenje začina… sve uz pripremu niza klasičnih ali i kreativnih jela koje ćete stvarati zajedno sa nama. 
Naravno tu su i neizostavne slastice – raditi ćemo kolačiće, pite, štrudle i torte, te na kraju i proći školu upoznavanja svijeta vina i osnovne principe spajanja jela i vina. 

Sve teme i radionice članovi naše udruge Gastronomada – profesionalni kuhari i gastronomi – prilagodili su upravo onima koji žele u svoj život unijeti prva ali i nova znanja o kućnih kuharskim čarolijama na buduće zadovoljstvo ukućana, prijatelja i kućnih gostiju. 

Na ovom početničkom tečaju radi se u grupama do 12 osoba, a to znači da kuhari i voditelji imaju dovoljno vremena sa svakim polaznikom temeljito proći kroz sve detalje tema koje se obrađuju. Kod nas ćete dobiti sav potreban pribor i namirnice, na Vama je samo da napokon odlučite mali dio svojeg slobodnog vremena utrošiti na koristan i zanimljiv način. 

Tečaj se odvija u popodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata = min. 30h 

NEKE OD TEMA TEČAJA
  • organizacija kuhinje
  • nabava namirnica i nutricionizam
  • osnovne tehnike rezanja i obrade
  • voće i povrće
  • temeljci i juhe
  • kruh i rižoti
  • domaće tjestenine i njoki
  • riječna i morska riba, školjke i mekušci
  • svijet mesa
  • slastice
  • uvod u svijet vina
 
OSNOVNE INFORMACIJE
  •  termini u popodnevnim satima
  •  dva puta tjedno kroz pet tjedana
  •  predznanje nije potrebno
  •  polaznik aktivno sudjeluje u pripremi jela i degustaciji
  •  profesionalni kuhari i iskusni predavači
  •  alati za kuhanje, skripte, pregače osigurani za polaznike
  •  metodologija nastala iz prakse, male grupe
  •  certifikat Gastronomada

TEČAJ UKLJUČUJE  Predavanja, aktivnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela. Alate i pribor za tečaj osiguravaju Gastronomadi, te sve namirnice potrebne za provođenje programa edukacije. Tečaj vode renomirani hrvatski profesionalni kuhari i Gastronomadi. 

Nakon pohađanja tečaja polaznik dobiva certifikat Gastronomada o završenoj edukaciji. 

FILOZOFIJA 
I naravno – sva jela koja ćemo zajedno raditi, zajedno ćemo uživati i komentirati. Dugoročno, cilj nam je promicati proizvođače ekoloških i autohtonih proizvoda, uključujući seoska domaćinstva, „vrhunske“ restorane i male obiteljske hotele. 

Dodatno, cilj nam je podizati ukupnu razinu edukacije i svjesnost prema zdravom življenju, molekularnu gastronomiju, djelovati na razvoju gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatskih gastro ikona, te djelovati na područjima gastrodiplomacije. 

KOTIZACIJA ZA TEČAJ
Kotizacija za tečaj po osobi iznosi od 660,00€ na više i uključuje sve gore navedeno. 

PLAĆANJE
– plaćanje moguće karticama, Diners i Erste Maestro plus beskamatno u obrocima do 12 rata . 
– popust za članove Gastronomada. 
– gotovinsko plaćanje umanjeno za iznos kartične provizije. 


Dođite i pridružite se našem svijetu mirisa, okusa i boja uz pregršt zabave i finih jela koja ćemo, naravno, uvijek zajedno kušati, komentirati i – tko zna – moguće i poboljšavati na zadovoljstvo svih. 

Udruga Gastronomadi
Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb
tel: +385 1 482-0200. email: [email protected]

Program tečaja: Osnove kuhanja (EDU-AK001)


Dinamika odvijanja – 2 x tjedno u popodnevnim satima, 3 x sata x pet tjedana 

DSC091021. poglavlje: 
• upoznavanje s osnovnim namirnicama i podjelama na kategorije 
• načini nabave, kupovine i punjenja kućnog hladnjaka, čuvanje hrane 
• dnevna prehrana, nutricionistički balansi ishrane, piramida ishrane, organizacija kuhinje 
• pokazna priprema jednog brzog dnevnog jela (opcija) 

2. poglavlje:
– osnovni temeljci i juhe / priprema i uporaba ribljih, povrtnih i mesnih temeljaca 

3. poglavlje:

– povrće i njoki
– tehnika kuhanja na pari i radionica „row food“ jela
– obrada povrća, načini pripreme jela

– klasična i kreativna jela 

4. poglavlje: 
– vrste kruha / brašna, kvasci, izrada i pečenje raznih kruhova sa tehnikama
– rižoti / tajne riže, priprema i izrada raznih rižota

5. poglavlje:
– tjestenina i wok / izrada tjesta, oblika i punjenja raznih tjestenina 
– tipični umaci / priprema i izrada klasičnih umaka za pašte 
– tehnike izrade jela u woku, kuhanja i prženja tjestenina   DSCF7801

6. poglavlje:
– riba morska i riječna – prepoznavanje, odabir, čišćenje, pripreme, tipična jela 
– školjke, rakovi, muzgavci – prepoznavanje, odabir, čišćenje, pripreme, tipična jela 
– tehnike paniranja, prženja, kuhanja 

7. poglavlje: 
– meso u ishrani, osnovne podjele i kategorije 
– tema dana: perad, janjetina, kozletina / odabir, obrade, priprema 
– klasična i kreativna jela od peradi i janjetine 
– tehnika kućne peke 

8. poglavlje: 
– svinjetina, junetina, divljač / odabir, obrada, priprema 
– klasična i kreativna jela 
– tehnike mariniranja i roštilja u kući i na otvorenom 

belcolade_69. poglavlje:
– praktična radionica – torte, prhki kolači, čokoladne glazure, puff tijesto, osnovne kreme – izrade biskvita, punjenja i dizajn kolača i slastica – tehnike izrade torti, kolačića, topljenja čokolada, izmjera i odabira namirnica za slastice, razumijevanje temperatura

10. poglavlje:
– uvod u svijet vina 
– spajanje stilova vina s okusima jela 
– svečana večera i podjela diploma

belcolade_32LOKACIJA
Edukacija se odvija u gastronomsko-edukacijskom centru Klub Gastronomada, Jurišićeva 1/I u Zagrebu. 

TRAJANJE TEČAJA
Tečaj se odvija u popodnevnim satima, dinamika 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata = min. 30h 

POTREBNO PREDZNANJE I ZAHTJEVNOST
Edukacija “Nauči kuhati kroz pet tjedana” ne zahtjeva predznanje i namijenjena je i potpunim početnicima u kuhinji, ali i svim onima koji su zainteresirani upoznati svijet kuhanja i naučiti osnove kuharstva. 

JEZIK EDUKACIJE
Edukacija se odvija na hrvatskom jeziku. U slučaju zainteresiranosti cijele grupe edukaciju je moguće provesti na engleskom ili njemačkom jeziku. 

NAMIRNICE I RADNA OPREMA
Za školu ćemo osigurati pregače da se nezabrašnite ili “zaflekate”, pribor , lonce i teće za kuhanje, …. 

VELIČINA GRUPE
Veličina grupe se kreće do dvanaest osoba. 

VREMENSKE PRILIKE
Vremenska prognoza ne utječe na raspoloženje i provedbu radionice. 

ČLANSTVO UZ ŠKOLU KUHANJA 
KOTIZACIJA ZA TEČAJ
Kotizacija za tečaj po osobi iznosi od 660,00€ na više i uključuje sve gore navedeno, ali i još pokoje iznenađenje. 

PLAĆANJE
– plaćanje moguće karticama, Diners i Erste Maestro plus beskamatno u obrocima do 12 rata . 
– popust za aktualne članove Gastronomada
– plaćanje gotovinom umanjeno za iznos kartične provizije.

PLAĆANJE
Uplata je moguća na dva načina: 

– 
na žiro-račun Udruga Gastronomada, Zagreb – IBAN – transakcijski račun HR40 2340 0091 1106 6929 7 – SWIFT CODE: PBZGHR2X kod Privredna banka Zagreb d.d. s naznakom „Članarina s početnom školom kuhanja za Ime i Prezime“. 

– za kartice i direktna uplata – osobno na adresi Kluba Gastronomada, Jurišićeva 1, Zagreb svakog radnog dana (upiti na tel 01 4820 200 ili e-mail [email protected]) . 

Uplata na žiro račun potrebna je po primitku potvrde prijave na e-mail i to obaveznom akontacijom ili potpunim iznosom i isključiva je potvrda prijave u članstvo udruge sa školom kuhanja. 

OTKAZIVANJE ČLANSTVA SA ŠKOLOM
Ukoliko se iz opravdanih razloga više sile koju valjanost procjenjuje komisija Udruge Gastronomadi u periodu od sedam dana prije početka škole otkaže prijava, izvršiti će se povrat novca članu-polazniku. Povrat novca nije moguć u periodu od sedam dana prije početka prvog sata kao niti u slučaju odustajanja tijekom trajanja škole.

OSTALE VAŽNE NAPOMENE
 
U slučaju manjeg broja prijava tečaja će se otkazati za drugi datum, a prijavljenima po želji vratiti novac ili ga priznati kao uplatu za novi termin ukoliko se novi član polaznik složi sa novim datumom. 

Udruga Gastronomadi
Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb
tel: +385 1 482-0200
email: [email protected]

cook skola kuhanja

Termini škola

Sushi škola – prvi stupanj – termin – prvi kvartal 2024 – prijave u tijeku

Škola pizze za profesionalce– termin -ožujak/travanj 2024. – prijave u tijeku

Škola kuhanja u 5 tjedana – termini – travanj/svibanj 2024. – prijave u tijeku

Škola kuhanja u 5 tjedana – termin  – 18.03.2024. – DO POPUNJENJA

Škola pizze za profesionalce – termin  – 15.02.2024. – POPUNJENA

Sushi škola – prvi stupanj – termin – 10.02.2024. – ODRŽANA

Prijava za termin - travanj/svibanj 2024.