Dnevnički zapis 10. travanj 2017.
Lička kuharica i na nebu i na zemlji
Predstavljen projekt LQ – Lika Quality
[fb_button]
Ličku sam kuharicu prije nekoliko godina gromoglasno najavio i potom utihnuo zajedno sasvojim istomišljenicima.
Ambiciozna kuharica zamišljena je u dva dijela: u prvome se iznosi prikupljeno i obrađeno nasljeđe. U drugome se pokazuje što se na nasljeđu i još više što na vrhunskim regionalnim sastojcima dade pripraviti.
Divan projekt, šteta što ga nismo ostvarili, uvijek cmizdrim kada me put nanese u Liku.
Prošloga sam vikenda ostao zaprepašten: kuharica je praktično gotova, barem onaj njen najzahtjevniji dio.
U međuvremenu su naime ostali Gastronomadi ne samo proučavali ličku gastronomsku ostavštinu nego su i osmislili čitav moderni jelovnik. Zamišljeno, skuhano!
U Ličkoj su kući na Plitivicama prošloga vikenda kuhali, podučavali, prezentirali i kušali fantastična nova lička jela.
Temljna je tema bila lička buša i lička pramenka.
Da priča bude još ljepša ovaj je gastronomski vikend dio velikog projekta o čemu ćemo podrobno izvještavati.
O polazištima projekta pogledajte sažeto u videu.
Interview s g. Tomislavom Kovačevićem, voditeljom Lag Lika
Vaš Gastronomad Rene Bakalović
0 Comments