+385 1 482 0 200 [email protected]

Članstvo u Gastronomadima i škola pizze za profesionalce – pizzaiole

5.500,00 kn (729,98 €) 6.200,00 kn (822,88 €)

Kroz temeljito pripremljen program korak po korak će se tako prolaziti kroz upoznavanje sa osnovnim namirnicama i postupcima izrade tijesta za pizze, naučiti raspoznavati vrste i tipove brašna, soli, ekstra djevičanska maslinova ulja, kvasce… , a potom i izrađivati tijesta za različite stilove pizza kao što je sve popularnija Romana, ali i za onu uobičajenu jednostavnu, kvartovsku, domaću – kakvu najčešće srećemo u hrvatskim pizzerijama.

SKU: IP-001 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Od siječnja 2022. godine Gastronomadi su prošireni novom članicom organizacije; Ustanovom za obrazovanje odraslih „INSTITUTIO PERFECTUS“.

Uz verificirane i posebno pripremljene višemjesečne programe osposobljavanja za radna mjesta kuhara i slastičara, predstavljamo i niz specijalističkih tečaja za profesionalce.

Ovdje vas pozivamo da nam se pridružite u novom programu profesionalne obuke za rad u poslovima na radnom mjestu PIZZAIOLO.

WhatsApp Image 2022 04 01 at 14.21.12 1    WhatsApp Image 2022 04 01 at 14.21.12

U 5 intenzivnih dana, kroz 40 školskih sati u kojima dominira praksa i individualni pristup,  polaznici u malim grupama od maksimalno 6 novih članova korak po korak uče i treniraju sve potrebne detalje za izradu napoletanskih, romanskih ili pak onih najčešće viđenih u nas – domaćih, kvartovskih pizza.

U okviru programa individualno ćete izrađivati više tipova tijesta, ručno i strojno, sa raznim vrstama brašna, a potom i pripremati svoje bule te brinuti se za njih tijekom više dana zrenja.

Naučite izrađivati pizze napoletanskog, romanskog i domaćeg stila na profesionalnom specijalističkom treningu

Samostalno ćete naučiti razvlačiti pizze za sve navedene stilove, a tako ćete ih i peći u raznim pećnicama kakve vas mogu dočekati na budućim radnim mjestima – od one najčešće električne pizza peći, preko plinske pizza peći za trening pa sve do krušne peći na drva kakvih ima samo u rijetkim pizzerijama. Raditi ćemo tako na temperaturama od 340 do 460 ⁰C u rasponima od 10 minuta pečenja za domaće pizze pa sve do samo 1 minute za pizze napoletanskog stila.

    WhatsApp Image 2022 03 25 at 14.18.45                 IMG 20220301 102432

Kod nas ćete naučiti i sve potrebno o brašnima, kvascima, vrstama soli, o ekstra djevičanskim maslinovim uljima, potom o stilovima sireva mozzarella, principima biranja pelata i passata za izradu umaka, a upoznati ćete se i sa paletom uobičajenih topinga; rikulom, pršutom, suhim vratom, kobasicama, kulenima, povrćem… kao i načinima njihovog pripremanja – od sotiranja povrća za vegetarijanske pizze do pravila stavljanja topinga prije i nakon pečenja pizza.

Polaznici trebaju prije dolaska na ovu školu prihvatiti i upamtiti samo jedan princip našeg rada: glavni dio i velik broj sati kod nas je praksa – jer praksa je jedina garancija vrijednosti u ovom poslu, te se stoga treba pripremiti na sate i sate razvlačenja i pečenja više desetaka pizza…

Nakon završene edukacije polaznici dobijaju Certifikat Ustanove za obrazovanje Institutio Perfectus.

 

Informacije o edukaciji: Članstvo u Gastronomadima i škola pizze za profesionalce

Trajanje; 5 dana, 8 školskih sati – 40 sati

Cijena po polazniku; 5.500,00 – 6.200,00 kn (730,00 – 827,00 eura)

Plaćanje; 20% akontacija kao potvrda prijave, ostatak 4 dana prije početka škole.

Temin: rujan/listopad 2022 godine (popunjenjem grupe)

 

Dodatne informacije

Datum edukacije

rujan/listopad 2022.

Način plaćanja

, ,

Članstvo u Gastronomadima

Novi član udruge, Postojeći član