Dođite i pridružite nam se u mirisnom svijetu kuhanja na tečaju kuhanja za početnike.
Predznanje vam nije potrebno – ne morate znati skuhati tjesteninu niti napraviti kruh, pohati kotlete ili ispeći ribu.
Dvaput tjedno, u blok radionicama od tri sata, kroz pet tjedana, naučiti ćete o organizaciji kućnog hladnjaka i nabavi namirnica (od kumice ili iz omiljenog dućana), otkriti ćete tajne rižota i domaćih tjestenina, naučiti razne načine obrade i pripreme mesa, izrađivati sami kruh, ali i torte i kolače, a ribe, školjke i mekušci više neće biti misterij.
U našem gastronomskom centru, klubu Gastronomada, profesionalni kuhari pripremili su pet tjedana aktivnog učenja kuhanja uz predavanja i praktičnu nastavu, a u kojima će Vam otkriti sve ono što treba da Vaša kućna kuhinja više ne bude mjesto gdje ćete uporno listati kuharice i gubiti vrijeme i novac na pokušaje da kuhate kreativno, ukusno, zdravo i naravno u okvirima svojeg dnevnog vremena.
Kroz pet tjedana – dva puta u tjednu – kod nas ćete dobiti znanja o organizaciji kućnog hladnjaka, nabavi namirnica na najbolji i najjeftiniji način, pripremi raznih temeljaca za tjedni kućni meni, ovladati ćete izradama vlastitog kruha i raznih tjestenina, doznati sve tajne rižota, naučiti tehnike odabira, čišćenja i pripreme riba, morskih plodova, raznih vrsta mesa, povrća, korištenje začina… sve uz pripremu niza klasičnih ali i kreativnih jela koje ćete stvarati zajedno sa nama. Naravno, tu su i neizostavne slastice – raditi ćemo kolačiće i torte, upoznati tijesta, biskvite i kreme, te na kraju i proći školu osnovnih znanja o povijesti vina, te osnovne principe spajanja sa jelima kao i prepoznavanja okusa i stilova..
Sve teme i radionice članovi naše udruge Gastronomada – profesionalni kuhari i gastronomi – prilagodili su upravo onima koji žele u svoj život unijeti prva ali i nova znanja o kućnih kuharskim čarolijama na buduće zadovoljstvo ukućana, prijatelja i kućnih gostiju.
Na ovom početničkom tečaju radi se u grupama do 12 osoba, a to znači da kuhari i voditelji imaju dovoljno vremena sa svakim polaznikom temeljito proći kroz sve detalje tema koje se obrađuju. Kod nas ćete dobiti sav potreban pribor i namirnice, na Vama je samo da napokon odlučite mali dio svojeg slobodnog vremena utrošiti na koristan i zanimljiv način.
Tečaj se odvija u popodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata = min. 30h
NEKE OD TEMA TEČAJA
- organizacija kuhinje
- nabava namirnica i nutricionizam
- osnovne tehnike rezanja i obrade
- voće i povrće
- temeljci i juhe
- kruh i rižoti
- domaće tjestenine i njoki
- riječna i morska riba, školjke i mekušci
- svijet mesa
- slastice
- uvod u svijet vina
OSNOVNE INFORMACIJE
- termini u popodnevnim satima
- dva puta tjedno kroz pet tjedana
- predznanje nije potrebno
- polaznik aktivno sudjeluje u pripremi jela i degustaciji
- profesionalni kuhari i iskusni predavači
- alati za kuhanje, skripte, pregače osigurani za polaznike
- metodologija nastala iz prakse, male grupe
- certifikat Gastronomada
TEČAJ UKLJUČUJE
Predavanja, aktivnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela. Alate i pribor za tečaj osiguravaju Gastronomadi, te sve namirnice potrebne za provođenje programa edukacije. Tečaj vode renomirani hrvatski profesionalni kuhari i Gastronomadi. Nakon pohađanja tečaja polaznik dobiva certifikat Gastronomada o završenoj edukaciji.
FILOZOFIJA
I naravno – sva jela koja ćemo zajedno raditi, zajedno ćemo uživati i komentirati. Dugoročno, cilj nam je promicati proizvođače ekoloških i autohtonih proizvoda, uključujući seoska domaćinstva, „vrhunske“ restorane i male obiteljske hotele.
Dodatno, cilj nam je podizati ukupnu razinu edukacije i svjesnost prema zdravom življenju, molekularnu gastronomiju, djelovati na razvoju gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatskih gastro ikona, te djelovati na područjima gastrodiplomacije.
ČLANSTVO SA ŠKOLOM KUHANJA
Iznos članstva sa školom kuhanja iznosi 4.200,00-4.400,00 kn i uključuje sve gore navedeno, ali i još pokoje iznenađenje.
PLAĆANJE
– plaćanje moguće netbankingom, gotovinom, karticama jednokratno, te Diners beskamatno u obrocima do 12 rata .
Dođite i pridružite se našem svijetu mirisa, okusa i boja uz pregršt zabave i finih jela koja ćemo, naravno, uvijek zajedno kušati, komentirati i – tko zna – moguće i poboljšavati na zadovoljstvo svih. Udruga Gastronomadi Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb tel: +385 1 286-72-72, email: [email protected]