Gastronomadi i naše škole kuhanja
Gastronomski edukativni centar Klub Gastronomada pogonjen je snagom uređaja kompanije Whirlpool – naša pokazna team building kuhinja koju iz milja zovemo “ sunčeva kuhinja “ bazirana je na indukcijskim pločama posljednje generacije,6th sense mikrovalnim crisp uređajima, 6th sense pećnicama, kao i profesionalnim uređajima i svemirskom napom iz programa Whirlpool profesional. Vina se pak hlade u Whirlpool-ovim vinskim hladnjacima.
Kuharski stolovi za učenje kuhanja su modularni te se prema potrebi mogu pregrupirati, pa se na taj način lako prilagođavaju temama edukacije odnosno veličini grupe polaznika.
U segmentima prateće i dodatne opreme koristimo niz uređaja renomirane tvrtke KitchenAid, a čiji smo regionalni trening centar. Noževi i drugi alati za obradu namirnica su potpisane kvalitetom renomirane tvrtke Dick.
Uz spomenuti “vanjski” dio centra, u drugom dijelu se nalazi profesionalna kuhinja opremljena HORECA uređajima, od plinskih štednjaka, pećnica, krušnim pećima, … Unutar samog edukacijskog centra, uz praktičnu nastavu, odvija se i teoretski dio predavanja. Kapacitet centra tijekom edukacija kreće se do 15 osoba – ovisno o složenosti programa (profesionalni programi uobičajeno imaju limit na 8 osoba u terminu). Uz osnovnu namjenu centra – edukaciju, prostor je pogodan za raznorazne druge programe, poput gastronomskih teambuildinga, pokaznih škola kuhanja i demonstracija. Unutar takvih programa, kapacitet unutar jednog termina je veći, te se druženja dogovaraju ovisno o samoj temi događanja i dinamici.
Aktivne škole kuhanja
Institutio Perfectus - škole za profesionalce
Škola pizze za profesionalce – pizzaiole
Kroz temeljito pripremljen program korak po korak će se tako prolaziti kroz upoznavanje sa osnovnim namirnicama i postupcima izrade tijesta za pizze, naučiti raspoznavati vrste i tipove brašna, soli, ekstra djevičanska maslinova ulja, kvasce… , a potom i izrađivati tijesta za različite stilove pizza
Sushi škola - prvi stupanj
Jednodnevna škola u kojoj ćete uz certificiranog sushi majstora u samo pola dana intenzivnog praktičnog rada naučiti osnove i početne tehnike izrade sushija.
Naučite kuhati u 5 tjedana
U našoj školi kuhanja za početnike kroz 5 tjedana naučiti ćete tehnike kuharstva, te ćete moći pripremati domaći kruh, njoke i pašte, peći meso, filetirati ribu, kuhati variva i složence, napraviti pokoji desert, ali i znati uživati u vinima. Edukacija se odvija dva puta tjedno u popodnevnim satima!