Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović
dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju
Ludilo Prosecca trese svijet, a drma i Hrvatsku
Dnevnički zapis 12. ožujak 2017. Ludilo Prosecca trese svijet, a drma i Hrvatsku Vrijeme je da se počnemo snalaziti u sve raznolikijoj ponudi talijanskih pjenušaca [fb_button] Globalnu je vinsku scenu danas teško ili nemoguće ukratko opisati, toliko se...
Hrvatska sekcija JRE, Jeune restaurateur d’Europe uprizorila povijesni domjenak
Dnevnički zapis 11. ožujak 2017. Hrvatska sekcija JRE, Jeune restaurateur d’Europe uprizorila povijesni domjenak [fb_button] Hrabru tvrdnju kako je u subotu, jedanaesti ožujka postavljen najviši standard timske prezentacije hrvatske gastronomije, spreman sam...
Svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine – 22.04. u Lukavcu
Dnevnički zapis 09. ožujak 2017. Svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine - 22.04. u Lukavcu [fb_button] Ne zezam se. 22. travnja ove godine u dvorcu Lukavec Dugo traje veliko nacionalno natezanje o izvornosti, starosti i primatu dične institucije...
Još jedan prilog obožavanju medvjeđeg luka
Dnevnički zapis 08. ožujak 2017. Još jedan prilog obožavanju medvjeđeg luka, uz prigodnu prodiku o otrovnoj šumskoj zavjeri koja sačekuje neznalice [fb_button] Ožujak je mjesec u kojem možete vidjeti na tržnici neobičnu pojavu:foodie sa suzom na...
Hrvatska smo vina brendirali, a trebamo ih blendirati
Dnevnički zapis 07. ožujak 2017. Hrvatska smo vina brendirali, a trebamo ih blendirati U Hrvatskoj vlada kult sortnih vina. Taj je pristup doveo do niza vrhunskih vina. Šteta je što se uz njega ukorijenila i predrasuda o blendovima [fb_button] Ambiciozan...
Još je jedan izraz koji sada foodie mora usvojiti: pintxos
Dnevnički zapis 06. ožujak 2017. Još je jedan izraz koji sada foodie mora usvojiti: pintxos Poduka se može steći u Španjolskoj, a od ovog tjedna i u zagrebačkoj Tkalčićevoj, ime lokala koji nudi male šarene zalogaje je Otto & Frank. Kada gostu...