Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović
dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju
Faširanci – po domaći
Faširanci - po domaći Kosani odresci, polpete, faširanci - jedno jelo, a zapravo ih je tri. Danas donosimo faširance - kosane odreske po zagrebački. [fb_button] Sam službeni naziv "kosani odresci" zapravo i nije potpuno točan jer je meso koje se koristi...
Kelj čušpajz – bezvremenski klasik generacija
Kelj čušpajz - bezvremenski klasik generacija Posjetili smo poznatog plešivičkog vinara Dragu Kurtalja u njegovoj Vinskoj kleti na zagrebačkoj Novoj vesi 8 - koje slovi kao dobro mjesto za sakriti se, i od vreve grada i za predah - uz domaću hranu i...
Masline i maslinovo ulje su dar bogova….
Masline i maslinovo ulje, dar je bogova ! Maslina (Olea europea), iskonski je povezana s Mediteranom, a samim time i s našim krajevima te se redovito navodi kao primjer izvrsnosti, tradicije i zdravog načina života. A stari je naziv za maslinu ulika ...
Pripremite rajčice za zimu
Pripremite rajčice za zimu Za sve vas koji imate viška rajčica, nudimo vam nekoliko savjeta kako ih spremiti, pa da u njihovom okusu uživate još dugo u zimu. 🙂 [fb_button] Neki su već završili sa pripremom zimnice, a neki tek kreću. Za sve vas koji...
Give me five – daj pet!
Dnevnički zapis 24. srpanj 2017. Give me five - daj pet! Give me five, daj pet, globalizirani je optimistički pozdrav. U Hrvatskoj međutim ima tajno značenje [fb_button] Po njemu se poznaju siroljupci prvoga reda. Na usklik Daj peticu, vadi se kolut sira...
Minestrone se može kuhati uvijek, ali posebno baš sada
Minestrone uvijek, a posebice u toplija doba Minestrone se može kuhati uvijek i posvuda, ali posebno baš sada. Zašto baš sada nije teško objasniti, ali treba ipak redak, dva uvoda, s obzirom da je minestrone po svemu sudeći i od Krista stariji...