Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović
dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju
Zreli pristup zrelom mesu
Dnevnički zapis 21. ožujak 2017. Zreli pristup zrelom mesu Mesni paradoks glasi: ponekad su obje suprostavljene teze ispravne, no moraju se dokazati na tanjuru [fb_button] El toro se u Zagrebu upravo otvorio. Restoran, bar i kutak za cigare. Bik u...
Kalendarska kuharica
Dnevnički zapis 20. ožujak 2017. Kalendarska kuharica Uz pomoć prijatelja počinjem odabirati recept(e) tjedna kroz četiri godišnja doba [fb_button] Proljetna alternativa iz šuma, šumaraka i s nekošenih livada I prije nego što su se na tržnicama...
Ekskluziva skrivena neposredno ispod njuške krmače
Dnevnički zapis 16. ožujak 2017. Ekskluziva skrivena neposredno ispod njuške krmače Tomo Galović je upravo stvorio novi suhomesnati slavonski brend. Ne zna mu samo ime. Tko ga smisli od Tome neće ići doma praznih ruku [fb_button] Slavonija je brend,...
Zemlja će opstati ako se vratimo počecima civilizacije i svatko opet počne proizvoditi hranu
Dnevnički zapis 15. ožujak 2017. Zemlja će opstati ako se vratimo počecima civilizacije i svatko opet počne proizvoditi hranu Naravno, sve je politika. Osobito hrana. Ako se nećete baviti hranom, hrana će vas doći glave [fb_button] Ako se ne bavite...
Sve što valja ostaje na papiru
Dnevnički zapis 14. ožujak 2017. Sve što valja ostaje na papiru Temeljne lekcije velikog američkog kuhara Thomasa Kellera demonstrirane u praktikumu o temeljcu velikog dalmatinskog kuhara Špire Pavlića [fb_button] Ne, ne, nije dobro, upozorava me Špiro...
Rižo, volim te!
Dnevnički zapis 13. ožujak 2017. Rižo, volim te! Riso io ti amo, uzvikuju talijanski majstori koji su prepoznali iznimne recepte Ane Grgić i sada ju redovito uvrštavaju u svoje godišnjake najboljih rižota svijeta [fb_button] Uvijek me razveseli osmijeh...