+385 1 482 0 200 [email protected]

 

Priča o tjestenini nedokučiva je, pritom se samo nagađa odakle je njezino izvorno podrijetlo. Neki tvrde da je Marko Polo donio u Europu tjesteninu iz Kine, drugi tvrde da je izvorno talijanska. Najstarije bilješke o tjestenini potječu još iz istočne Azije i stare su oko četiri tisuće godina

[fb_button]

U antičko vrijeme su, i u Grka i u Rimljana, bila poznata jela od tjestenine, pa se spominju nazivi „lagana“ vrsta objeda nalik lazanjama i „trakta“, što je bila vrsta rezanaca.

pasta 1501589 640

Proizvodnja tjestenina iznimno se razvila do današnjeg vremena.

Rezanci se rade u svim formama i veličinama, a proizvođači rabe svakojake dodatke kako bi proizvode učinili što primamljivijima i cijenu što konkurentnijom.

Razna brašna dolaze na europsko tržište, a podrijetlo žitarica, krumpira, kukuruza, prosa, ječma, riže ili ostalih sirovina kupcu ostaje uglavnom nepoznato.

Ono što kupac saznaje je informacija o mlinaru koji melje brašno i finoći brašna.

U takvoj šumi ponude upitnog podrijetla dođe nam da se zapitamo gdje li je ostala La Fontaineova basna o mlinaru i tko li će nam pomoći da nađemo izvorni poljoprivredni proizvod.

flour 791840 640

Žuti klik je u svojim izravnim odnosima s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima odabrao popis onih koji kontroliraju kvalitetu i oslanjaju se na hrvatsko selo.

Internetska trgovina Žuti klik u svome odjeljku posvećenom OPG-ovima posvetila je čitavu kategoriju brašnima i tjesteninama, tako da su sva daljnja traganja za izvornim postala suvišna.

Jednim jedinim klikom miša moći ćete dobiti dostavljena najčišća brašna biranog podrijetla i normiranih finoća i pritom podržati položaj hrvatskog seljaka.

Od ponude tjestenina valja istaknuti široke rezance s mandarinama.

Tabui o gorgonzoli s džemom od mandarina odavna su nestali, pa je logičan nastavak – pasta koja daje predivan kontrapunkt umacima koji traže malo zločestog prizvuka mandarine.

Takva tjestenina stvorit će se na vašem stolu jednim klikom na www.zutiklik.hr/brasna-i-tjestenine.

Ponuda izvornih brašna koja su proizvod hrvatskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava omogućit će nam povratak u vremena kada se je dobro znalo podrijetlo brašna, a u istoj kategoriji moći ćete nabaviti i mak hrvatskoj podrijetla koji nije putovao u mnogim kontejnerima i izgubio svoju temeljnu aromu.

Klikni i kupi domaće na Žutom Kliku

[fb_button]