Naučite izrađivati pizze napoletanskog, romanskog i domaćeg stila na profesionalnom specijalističkom treningu
Samostalno ćete naučiti razvlačiti pizze za sve navedene stilove, a tako ćete ih i peći u raznim pećnicama kakve vas mogu dočekati na budućim radnim mjestima – od one najčešće električne pizza peći, preko plinske pizza peći za trening pa sve do krušne peći na drva kakvih ima samo u rijetkim pizzerijama. Raditi ćemo tako na temperaturama od 340 do 460 ⁰C u rasponima od 10 minuta pečenja za domaće pizze pa sve do samo 1 minute za pizze napoletanskog stila.
Kod nas ćete naučiti i sve potrebno o brašnima, kvascima, vrstama soli, o ekstra djevičanskim maslinovim uljima, potom o stilovima sireva mozzarella, principima biranja pelata i passata za izradu umaka, a upoznati ćete se i sa paletom uobičajenih topinga; rikulom, pršutom, suhim vratom, kobasicama, kulenima, povrćem… kao i načinima njihovog pripremanja – od sotiranja povrća za vegetarijanske pizze do pravila stavljanja topinga prije i nakon pečenja pizza.
Polaznici trebaju prije dolaska na ovu školu prihvatiti i upamtiti samo jedan princip našeg rada: glavni dio i velik broj sati kod nas je praksa – jer praksa je jedina garancija vrijednosti u ovom poslu, te se stoga treba pripremiti na sate i sate razvlačenja i pečenja više desetaka pizza…
Nakon završene edukacije polaznici dobijaju Certifikat Ustanove za obrazovanje Institutio Perfectus.
Informacije o edukaciji: Članstvo u Gastronomadima i škola pizze za profesionalce
Trajanje; 5 dana, 8 školskih sati – 40 sati
Cijena po polazniku; 5.500,00 – 6.200,00 kn
Plaćanje; 20% akontacija kao potvrda prijave, ostatak 4 dana prije početka škole.
Temin: zima 2024
Više informacija na 01/4820 200 ili [email protected] i [email protected]