+385 1 482 0 200 [email protected]

 

[fb_button]

honey 823614 640I jedno i drugo je slatko, drži se u staklenki i maže na kruh, ali je toliko različito po svom nastanku da se svaki put začudimo zbog čega se u svakome dućanu nalaze na istoj grupi polica.

Odgovor je više nego jasan – zbog kupaca. Još jedan važan razlog presudan je za ovu skupinu, a to je pravi prirodni šećer.

U zrncima koja zelenom lišću daju boju nastaje šećer.

 

Šećer u biljkama nastaje pomoću sunčeve svjetlosti, vode koju biljke crpe iz korijena i ugljičnog dioksida iz zraka.

Šećer putuje žilama biljaka do svih njihovih dijelova, pa tako i do samog ploda. Što ga više ima, plod je slađi.

Nakon što nastanu slatki plodovi, ili će pčele napraviti med od njih ili će ih čovjek pobrati i skuhati od njih pekmez, džem ili marmeladu. Najvažnije je da šećeri budu prirodni.

Pronaći pravi med ili domaći pekmez teško je s obzirom na prekomjerne ponude sa svih strana svijeta.

Rijetko koji veliki kombinat napravi pravi džem ili otkupi med koji odgovara standardima domaće izvornosti, a o tvorničkim preradama i postupcima raznih tvornica možemo samo nagađati. Ono što s pouzdanošću znamo je da su domaća obiteljska poljoprivredna gospodarstva i hrvatski pčelari siguran izvor i da postoji internetska trgovina Žuti klik koja je čitav jedan dio svojeg trgovinskog prostora stavila na raspolaganje OPG-ovima.

Rubrika pod nazivom https://www.zutiklik.hr/klikni-na-domace spojit će hrvatsko polje s kućanstvima, te ćemo moći uživati u izvornim proizvodima koji nam stižu od odabranih dobavljača.

jam 3489306 640

Današnje pčelarstvo u Europi trpi mnoge napade na temelje vlastitog posla – to su biološke ugroze i tržišna utakmica.

Još za sada nismo vidjeli kako europske carinske službe spaljuju patvoreni med koji se nerijetko nalazi na policama trgovina i cijenom dopadljivo sugerira kupcu odabir.

Biološke ugroze uzrokovale su sve manju proizvodnju meda, pa je došlo i do logičnog poskupljenja te važne namirnice.

Zbog toga je najvažnije kupovati od provjerenih izvora, jedan od njih je Žuti klik.

 

Klikni i kupi domaće na Žutom Kliku

[fb_button]