+385 1 482 0 200 [email protected]

 

Na prvome je mjestu i najtraženija roba znanje. Javna dostupnost informacijama, saznanjima od velikog je značenja. Velike javno dostupne biblioteke iznimno su tražene, a malo ih je koje ne zahtijevaju plaćanje svojih usluga

[fb_button]

Nakon znanja iznimno tražena roba je transport. Putnički ili teretni prijevoz, cestom, zrakom, na tračnicama ili morem, postao je toliko tražen da gotovo nema ni jedne svjetske države koja ovoj djelatnosti nije posvetila jedno čitavo ministarstvo.

Javne površine također nisu izuzete od potrebe za njihovom dostupnosti. Danas na plaže, gradske pozornice, javne trgove, šume i čitave parkove pravo polažu mnogi koncesionari, koji nameću svoje sadržaje i malo je prostora na kojem bi se čovjek samo tako mogao skrasiti.

Fizička dostupnost postala je kategorija koja dijeli sve one koji nešto žele imati, koristiti ili posjetiti od željenog stanja. Ono što je, također, tražena roba to je hrana i sve vezano s prehranom.

Danas je sve vidljivo na mreži, u virtualnom svijetu, ali kada poželite doći do onoga što vidite na zaslonu svog računala, tada dostupnost svih artikala, ponuda, paketa ili drugih roba i usluga pada u drugi plan.

Zamislite catering i dostavne restorane bez dostave? Bilo koji oblik nuđenja robe bez valjane dostave postaje nedostupan i time nepotreban.

pizza 767221 640

Dostavljači koji nude gotova jela po gradovima onoliko su efikasni koliko im dopušta vlastito maksimalno opterećenje, posebice u uvjetima koje diktiraju uredske pauze, nogometne utakmice ili neke druge „špice“ koje će nam onemogućiti osloniti se na taj servis.

Fizička dostupnost iznjedrila je visoko mjesto na ljestvici zadovoljavanja svakodnevnih potreba, pa je čitav sektor djelatnosti koji se bavi tom potrebom stekao veliku važnost.

Obična nabava namirnica postala je praktičnija preko internetskih aplikacija, a rijetke su one internetske trgovine koje same vladaju svojom dostavom.

catering 2778755 640

Jedna od pouzdanijih je www.zutiklik.hr koji je u rukama Hrvatske pošte, u kojoj je ono što vidite doista i ono što će vam sigurno biti i dostavljeno. Poseban dio ove internetske trgovine posvećen je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima čije će vam proizvode Hrvatska pošta donijeti na kućni prag nakon obavljene kupnje na www.zutiklik.hr/klikni-na-domace.

Sve što se zbiva u virtualnom svijetu ne mora nužno imati svoju refleksiju u realnom obliku i biti fizički dostupno, ali ono što povezujemo s hranom svakako bi trebalo nalaziti svoje opredmećenje u realnosti. Zbog toga je bitno znati na kojim stranicama naručujemo namirnice kako ne bismo na koncu morali zagristi u neki hiperlink!

Klikni i kupi domaće na Žutom Kliku

[fb_button]