Članstvo u Gastronomadima i škola kuhanja za početnike
660,00 € – 713,90 €
U našoj članskoj školi kuhanja za početnike kroz 5 tjedana naučiti ćete tehnike kuharstva, te ćete moći pripremati domaći kruh, njoke i pašte, peći meso, filetirati ribu, kuhati variva i složence, napraviti pokoji desert, ali i znati uživati u vinima. Edukacija se odvija dva puta tjedno u popodnevnim satima.
Škola kuhanja se odvija u popodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata
Kroz pet tjedana - dva puta u tjednu - kod nas ćete dobiti znanja o organizaciji kućnog hladnjaka, nabavi namirnica na najbolji i najjeftiniji način, pripremi raznih temeljaca za tjedni kućni meni, ovladati ćete izradama vlastitog kruha i raznih tjestenina, doznati sve tajne rižota, naučiti tehnike odabira, čišćenja i pripreme riba, morskih plodova, raznih vrsta mesa, povrća, korištenje začina... sve uz pripremu niza klasičnih ali i kreativnih jela koje ćete stvarati zajedno sa nama. Naravno, tu su i neizostavne slastice – raditi ćemo kolačiće i torte, upoznati tijesta, biskvite i kreme, te na kraju i proći školu osnovnih znanja o povijesti vina, te osnovne principe spajanja sa jelima kao i prepoznavanja okusa i stilova..
Sve teme i radionice članovi naše udruge Gastronomada - profesionalni kuhari i gastronomi - prilagodili su upravo onima koji žele u svoj život unijeti prva ali i nova znanja o kućnih kuharskim čarolijama na buduće zadovoljstvo ukućana, prijatelja i kućnih gostiju.
Na ovom početničkom tečaju radi se u grupama do 12 osoba, a to znači da kuhari i voditelji imaju dovoljno vremena sa svakim polaznikom temeljito proći kroz sve detalje tema koje se obrađuju. Kod nas ćete dobiti sav potreban pribor i namirnice, na Vama je samo da napokon odlučite mali dio svojeg slobodnog vremena utrošiti na koristan i zanimljiv način.
Tečaj se odvija u popodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata = min. 30h
NEKE OD TEMA TEČAJA
- organizacija kuhinje
- nabava namirnica i nutricionizam
- osnovne tehnike rezanja i obrade
- voće i povrće
- temeljci i juhe
- kruh i rižoti
- domaće tjestenine i njoki
- riječna i morska riba, školjke i mekušci
- svijet mesa
- slastice
- uvod u svijet vina
- termini u popodnevnim satima
- dva puta tjedno kroz pet tjedana
- predznanje nije potrebno
- polaznik aktivno sudjeluje u pripremi jela i degustaciji
- profesionalni kuhari i iskusni predavači
- alati za kuhanje, skripte, pregače osigurani za polaznike
- metodologija nastala iz prakse, male grupe
- certifikat Gastronomada
TEČAJ UKLJUČUJE
Predavanja, aktivnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi jela. Alate i pribor za tečaj osiguravaju Gastronomadi, te sve namirnice potrebne za provođenje programa edukacije. Tečaj vode renomirani hrvatski profesionalni kuhari i Gastronomadi. Nakon pohađanja tečaja polaznik dobiva certifikat Gastronomada o završenoj edukaciji.
FILOZOFIJA
I naravno - sva jela koja ćemo zajedno raditi, zajedno ćemo uživati i komentirati. Dugoročno, cilj nam je promicati proizvođače ekoloških i autohtonih proizvoda, uključujući seoska domaćinstva, „vrhunske“ restorane i male obiteljske hotele.
Dodatno, cilj nam je podizati ukupnu razinu edukacije i svjesnost prema zdravom življenju, molekularnu gastronomiju, djelovati na razvoju gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatskih gastro ikona, te djelovati na područjima gastrodiplomacije.
ČLANSTVO SA ŠKOLOM KUHANJA
Iznos članstva sa školom kuhanja iznosi 660,00 - 713,00 EUR (4.972,77 - 5.378,88 HRK) i uključuje sve gore navedeno, ali i još pokoje iznenađenje.
PLAĆANJE
- plaćanje moguće netbankingom, gotovinom, karticama jednokratno, te Diners beskamatno u obrocima do 12 rata .
Dođite i pridružite se našem svijetu mirisa, okusa i boja uz pregršt zabave i finih jela koja ćemo, naravno, uvijek zajedno kušati, komentirati i - tko zna - moguće i poboljšavati na zadovoljstvo svih. Udruga Gastronomadi Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb tel: +385 1 480 200. email: [email protected]
Program tečaja: Osnove kuhanja (EDU-AK001)
Dinamika odvijanja - 2 x tjedno u popodnevnim satima, 3 x sata x pet tjedana
1. poglavlje:
- upoznavanje s osnovnim namirnicama i podjelama na kategorije
- načini nabave, kupovine i punjenja kućnog hladnjaka, čuvanje hrane
- dnevna prehrana, nutricionistički balansi ishrane, piramida ishrane, organizacija kuhinje
- pokazna priprema jednog brzog dnevnog jela (opcija)
2. poglavlje:
- osnovni temeljci i juhe / priprema i uporaba ribljih, povrtnih i mesnih temeljaca
3. poglavlje:
- tema dana: povrće
- tehnika kuhanja na pari i radionica „row food“ jela
- obrada povrća načini pripreme
- klasična i kreativna jela
4. poglavlje:
- vrste kruha / brašna, kvasci, izrada i pečenje raznih kruhova sa tehnikama
- rižoti / tajne riže, priprema i izrada raznih rižota
5. poglavlje:
- pašte i njoki / izrada tjesta, oblika i punjenja raznih tjestenina
- tipični umaci / priprema i izrada klasičnih umaka za pašte
- tehnike kuhanja i prženja tjestenina i njoka
6. poglavlje:
- riba morska i riječna - prepoznavanje, odabir, čišćenje, pripreme, tipična jela
- školjke, rakovi, muzgavci - prepoznavanje, odabir, čišćenje, pripreme, tipična jela
- tehnike paniranja, prženja, kuhanja
7. poglavlje:
- meso u ishrani, osnovne podjele i kategorije
- tema dana: perad, janjetina, kozletina / odabir, obrade, priprema
- klasična i kreativna jela od peradi i janjetine
- tehnika kućne peke
8. poglavlje:
- tema dana: svinjetina, junetina, divljač / odabir, obrada, priprema
- klasična i kreativna jela
- tehnike mariniranja i roštilja u kući i na otvorenom
9. poglavlje:
- praktična radionica – torte, prhki kolači, čokoladne glazure, puff tijesto, osnovne kreme - izrade biskvita, punjenja i dizajn kolača i slastica - tehnike izrade torti, kolačića, topljenja čokolada, izmjera i odabira namirnica za slastice, temperatura
10. poglavlje:
- kratki uvod u vina
- spajanje stilova vina s jelima
- zajednički objed i podjela diploma
LOKACIJA
Edukacija se odvija u gastronomsko-edukacijskom centru Klub Gastronomada, Jurišićeva 1/I u Zagrebu.
TRAJANJE TEČAJA
Tečaj se odvija u popodnevnim satima, dinamika 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata = min. 30h
POTREBNO PREDZNANJE I ZAHTJEVNOST
Edukacija "Nauči kuhati kroz pet tjedana" ne zahtjeva predznanje i namijenjena je i potpunim početnicima u kuhinji, ali i svim onima koji su zainteresirani upoznati svijet kuhanja i naučiti osnove kuharstva.
JEZIK EDUKACIJE
Edukacija se odvija na hrvatskom jeziku. U slučaju zainteresiranosti cijele grupe edukaciju je moguće provesti na engleskom ili njemačkom jeziku.
NAMIRNICE I RADNA OPREMA
Za školu ćemo osigurati pregače da se nezabrašnite ili "zaflekate", pribor , lonce i teće za kuhanje, ....
VELIČINA GRUPE
Veličina grupe se kreće do dvanaest osoba.
VREMENSKE PRILIKE
Vremenska prognoza ne utječe na raspoloženje i provedbu radionice.
ČLANSTVO UZ ŠKOLU KUHANJA
Iznos članstva sa školom kuhanja iznosi 660,00 - 713,00 EUR (4.972,77 - 5.378,88 HRK)
PLAĆANJE
Uplata je moguća na dva načina:
- na žiro-račun Udruga Gastronomada, Zagreb - IBAN - transakcijski račun HR40 2340 0091 1106 6929 7 - SWIFT CODE: PBZGHR2XXXX kod Privredna banka Zagreb d.d. s naznakom „Članarina s početnom školom kuhanja za Ime i Prezime“.
- za kartice i direktna uplata - osobno na adresi Kluba Gastronomada, Jurišićeva 1, Zagreb svakog radnog dana uz prethodnu najavu (upiti na tel 01 4820 200 ili e-mail [email protected]) .
Uplata na žiro račun potrebna je po primitku potvrde prijave na e-mail i to obaveznom akontacijom ili potpunim iznosom i isključiva je potvrda prijave u članstvo udruge sa školom kuhanja.
OTKAZIVANJE ČLANSTVA SA ŠKOLOM
Ukoliko se iz opravdanih razloga više sile koju valjanost procjenjuje komisija Udruge Gastronomadi u periodu od sedam dana prije početka škole otkaže prijava, izvršiti će se povrat novca članu-polazniku. Povrat novca nije moguć u slučaju odustajanja tijekom trajanja škole.
OSTALE VAŽNE NAPOMENE
U slučaju manjeg broja prijava tečaja će se otkazati za neki drugi datum, a prijavljenima po želji vratiti novac ili ga priznati kao uplatu za novu radionicu.
Udruga Gastronomadi Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb tel: +385 1 4820-200, email: [email protected]
Dodatne informacije
Datum edukacije | siječanj-veljača 2025., kasniji termin |
---|---|
Način plaćanja | |
Članstvo u udruzi | Novi član udruge, Postojeći član |