+385 1 482 0 200 [email protected]

Plaćajte mobitelom, zaboravite aplikacije uz pomoć Settle aplikacijeSettle uveo plaćanje mobitelom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle je u Hrvatskoj aktivan od početka srpnja. Putem aplikacije korisnici mogu jednostavno slati i primati novac, a od danas i plaćati kod trgovaca, što Settle čini prvim mobilnim novčanikom koji je u Hrvatskoj omogućio tu uslugu.

Pronađite gdje se nalazite, kliknite na objekt i platite uz pomoć Settle-aZagreb, 10. listopada 2019. – Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja.

Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.

Od danas se Settle može koristiti i kod prvih trgovaca u Zagrebu koji ga prihvaćaju kao način plaćanja: u Maloj kavani (Trg bana Jelačića 5), geek shopu Here be dragons (Tkalčićeva 34), fitness centrima tvrtke Gladiator te Body building i fitness učilištu “prof. Siser” (BBK Gladiator na Šalati i Fitness point u Zagrebačkoj 105 u Sesvetama), kao i beauty centrima Studio Tim (Đorđićeva 16 i Preradovićeva 23).

Brojne su prednosti plaćanja Settleom, i za korisnike i za trgovce. Korisnici kroz Settle mogu platiti s bilo koje od podržanih kreditnih i debitnih kartica, dok trgovci koji dosad zbog raznih razloga nisu željeli primati bezgotovinske načine plaćanja sad imaju jednostavniji i troškovno povoljniji način da prihvate najsuvremeniji način plaćanja – mobilnim telefonom – bez ulaganja u često neisplative POS uređaje koje prate složeni ugovorni odnosi s bankama. Settle je pritom, zahvaljujući integraciji koju osigurava tvrtka Neoinfo, posve usklađen sa svim pravilima fiskalizacije pa trgovci koji ga koriste ne moraju niti o tome voditi brigu.

Elektronski prikaz računa u Settle aplikacijiMarko Koprivić, voditelj operacija za partnere u Settle Hrvatska, povodom ulaska Settlea u prve zagrebačke lokale, izjavio je: “Uvođenjem mobilnog plaćanja kod naših prvih partnera Settle je postao prvo rješenje ove vrste koje omogućava ne samo jednostavan i brz prijenos novca između korisnika, već i plaćanje kod trgovaca. Vjerujem da će ovakav iskorak značajno proširiti bazu korisnika i potaknuti interes za korištenjem mobilnog plaćanja jer trgovci dolaskom Settlea u Hrvatsku sada mogu biti spremni prihvaćati i sve druge oblike plaćanja koje do sada nisu mogli ponuditi zbog visokih i obvezujućih troškova. Naši prvi trgovci-partneri koji od danas primaju Settle tek su početak izgradnje snažne mreže Settle partnera širom Hrvatske”.

Mala kavana želi pratiti nove trendove, te svoju ponudu i uslugu još vise približiti gostima i dati im mogućnost sigurnijeg, jednostavnijeg i bržeg načina podmirivanja računa. Za razliku od kartičnog plaćanja, Settle nudi niz pogodnosti u smjeru spajanja korisnika aplikacije s trgovcima kod kojih je moguće mobilno plaćanje putem Settlea. Vjerujem da će nam Settle pomoći u daljnjem razvoju, da će biti brzo prihvaćen, te da će naša inicijativa za boljom, bržom i kvalitetnijom uslugom biti prepoznata od strane naših dragih gostiju”, izjavio je Tomislav Vlaović iz Male kavane.

Vjerujemo da će naši kupci prigrliti mobilno plaćanje jer za njih to znači više fleksibilnosti, a za naše zaposlenike brže procesiranje transakcija. Rješenje je vrlo zanimljivo jer stvara novu dinamiku na prodajnom mjestu, daje kupcima više mogućnosti i stoga i poboljšava ukupno korisničko iskustvo u trgovini. Naši kupci cijene brzinu i fleksibilnost, a oboje povećavamo sada uz Settle”, rekli su u zagrebačkom geek shopu Here be dragons.

Recipients%20QR%20scannerUvođenje mobilnog plaćanja za naše učilište znači brzu i jednostavno naplatu edukacije instruktora i izbjegavanje nekih ranijih procesa koji su bili potrebni, poput slanja potvrda o uplati. Vjerujem da će ovakav način plaćanja, posebno za fizičke osobe, postati općeprihvaćen, upravo zbog brzine i jednostavnosti transakcija”, izjavio je prof. Damir Siser, vlasnik i voditelj Body building i fitness učilišta “prof. Siser” koje vodi i fitness centre Gladiator.

Uz Settle, svatko može platiti ili primiti uplatu u trenu, samo korištenjem svojeg mobilnog telefona. Korisnici mogu slati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica, ili sa svojeg bankovnog računa, na bilo koji broj mobilnog telefona. Primljeni novac postaje odmah dostupan unutar korisničkog računa u Settleu. Primljeni novac također se može automatski preusmjeriti i pohraniti na račun u banci, bez ikakve naknade. Settle je najbolji način za pojedince i tvrtke da obavljaju financijske transakcije, upravljaju svojim novcem i unaprijede svoje poslovanje.

Korisnici mogu preuzeti Settle u verzijama za iOS i Android na https://settle.eu/hr/. Zainteresirani trgovci koji žele početi prihvaćati Settle kao sredstvo plaćanja mogu pronaći sve potrebne informacije na https://settle.eu/hr/settle-za-tvrtke/ a registrirati se za korištenje na https://business.settle.eu/.

Settle

Settle je 2018. osnovala tvrtka Auka, predvodnik na području tehnologija mobilnog plaćanja, sa sjedištem u Oslu (Norveška). Uz Settle, pojedincima je lakše no ikad nešto platiti, baš kao što je i poslovnim subjektima lakše no ikad primiti novac. Sviđalo se to nama ili ne, novac igra veliku ulogu u svačijem životu. Međutim, plaćanje i prihvaćanje novca – tj. korištenje novca – i dalje je komplicirano. Ako želite prijatelju vratiti novac koji mu dugujete, ako želite poslati novac nekome u inozemstvo ili ako želite jednostavno platiti ručak, morate za pojedini zadatak koristiti različite alate i metode te pritom često morate platiti i visoke iznose naknada – da niti ne spominjemo vrijeme utrošeno na brigu oko sigurnosti. Očito je da “stari novac” mora biti zamijenjen nekim boljim rješenjem. Zato smo stvorili Settle – “novi novac”. Težnja tvrtke za promjenama nabolje i misija digitalizacije novca kako bi on postao univerzalno koristan pojedincima i tvrtkama u svim zemljama doveli su do stvaranja proizvoda Settle. Za više informacija o Settleu, posjetite www.settle.eu/hr.

Auka

Auka stvara svoju reputaciju lidera u mobilnim plaćanjima i elektroničkom poslovanju od 2010. godine. Iz svojeg sjedišta u Norveškoj gotovo cijelo desetljeće razvijaju nagrađivanu globalno priznatu platformu za financijske servise. Auka je razvila prvu aplikaciju za mobilna plaćanja u nordijskim zemljama (mCASH) te tržištu predstavila prvi servis za mobilna plaćanja u Norveškoj, što je utjecalo na živote milijuna građana te pomoglo u temeljitoj promjeni načina na koji pojedinci u Skandinaviji plaćaju i primaju novac. Sada, uz aplikaciju za mobilna plaćanja Settle, Auka provodi svoju misiju da plaćanje i primanje novca učini jednostavnijim i za pojedince i za tvrtke širom Europe.

Kontakti za novinare, kupce i partnere

Cori Ready                     Fani Prodan

Auka                               Gastroposao/Gastronomadi
[email protected]                  f[email protected]
+47 922 51 401              +385 1 286 73 76

Plaćajte mobitelom, zaboravite aplikacije uz pomoć Settle aplikacijeKlikni ili skeniraj QR kod i skini Settle aplikaciju – zaboravi na kartice!

[supsystic-social-sharing id=’1′]