Članstvo u Gastronomadima sa školom pizze za profesionalce – pizzaiole
729,00 € – 822,50 €
Kroz temeljito pripremljen program, korak po korak, prolazimo kroz sve osnovne namirnice i najvažnije postupke izrade tijesta za pizze. Učimo raspoznavati vrste i tipove kvalitete brašna i kvasaca, pellata, mozzarella…, a potom i izrađivati tijesta za različite stilove pizza – od sve popularnije Napoletane, potom posebno hrskave Romane, te i za onu još uvijek najčešću; kvartovsku, dobru staru domaću, kakvu najčešće i srećemo u hrvatskim pizzerijama i restoranima.
Od siječnja 2022. godine Gastronomadi su prošireni novom članicom organizacije; Ustanovom za obrazovanje odraslih „INSTITUTIO PERFECTUS“.
Uz verificirane i posebno pripremljene višemjesečne programe osposobljavanja za radna mjesta kuhara i slastičara, predstavljamo i niz specijalističkih tečaja za profesionalce.
Ovdje vas pozivamo da nam se pridružite u novom programu profesionalne obuke za rad u poslovima na radnom mjestu PIZZAIOLO.
U 5 intenzivnih dana, kroz do 40 školskih sati u kojima dominira praksa i individualni pristup, polaznici u malim grupama od maksimalno 6 novih članova korak po korak uče i treniraju sve potrebne detalje za izradu napoletanskih, romanskih ili pak onih najčešće viđenih u nas – domaćih, kvartovskih pizza.
U okviru programa individualno ćete izrađivati više tipova tijesta, ručno i strojno, sa raznim vrstama brašna, a potom i pripremati svoje bule te brinuti se za njih tijekom više dana zrenja.
Naučite izrađivati pizze napoletanskog, romanskog i domaćeg stila na profesionalnom specijalističkom treningu
Samostalno ćete naučiti razvlačiti pizze za sve navedene stilove, a tako ćete ih i peći u raznim pećnicama kakve vas mogu dočekati na budućim radnim mjestima – od one najčešće električne pizza peći, preko plinske pizza peći za trening pa sve do krušne peći na drva kakvih ima samo u rijetkim pizzerijama. Raditi ćemo tako na temperaturama od 340 do 460 ⁰C u rasponima od 10 minuta pečenja za domaće pizze pa sve do samo 1 minute za pizze napoletanskog stila.
Kod nas ćete naučiti i sve potrebno o brašnima, kvascima, vrstama soli, o ekstra djevičanskim maslinovim uljima, potom o stilovima sireva mozzarella, principima biranja pelata i passata za izradu umaka, a upoznati ćete se i sa paletom uobičajenih topinga; rikulom, pršutom, suhim vratom, kobasicama, kulenima, povrćem… kao i načinima njihovog pripremanja – od sotiranja povrća za vegetarijanske pizze do pravila stavljanja topinga prije i nakon pečenja pizza.
Polaznici trebaju prije dolaska na ovu školu prihvatiti i upamtiti samo jedan princip našeg rada: glavni dio i velik broj sati kod nas je praksa – jer praksa je jedina garancija vrijednosti u ovom poslu, te se stoga treba pripremiti na sate i sate razvlačenja i pečenja više desetaka pizza…
Nakon završene edukacije polaznici dobijaju Certifikat Ustanove za obrazovanje Institutio Perfectus.
Informacije o edukaciji: Članstvo u Gastronomadima i škola pizze za profesionalce
Trajanje; 5 dana, 8 školskih sati – 40 sati
Cijena po polazniku; 729,00 € - 822,50 €
Plaćanje; 20% akontacija kao potvrda prijave, ostatak 7 dana prije početka škole.
PLAĆANJE
Uplata je moguća na dva načina:
– na žiro-račun Udruga Gastronomada, Zagreb – IBAN – transakcijski račun HR40 2340 0091 1106 6929 7 – SWIFT CODE: PBZGHR2X kod Privredna banka Zagreb d.d. s naznakom „Članarina sa školom pizze za Ime i Prezime“.
– za kartice i direktna uplata – osobno na adresi Kluba Gastronomada, Jurišićeva 1, Zagreb svakog radnog dana (upiti na tel 01 4820 200 ili e-mail [email protected]) .
Uplata na žiro račun potrebna je po primitku potvrde prijave na e-mail i to obaveznom akontacijom ili potpunim iznosom i isključiva je potvrda prijave u članstvo udruge sa školom kuhanja.
OTKAZIVANJE ČLANSTVA SA ŠKOLOM
Ukoliko se iz opravdanih razloga više sile koju valjanost procjenjuje komisija Udruge Gastronomadi u periodu od sedam dana prije početka škole otkaže prijava, izvršiti će se povrat novca članu-polazniku. Povrat novca nije moguć u slučaju odustajanja tijekom trajanja škole.
OSTALE VAŽNE NAPOMENE
U slučaju manjeg broja prijava tečaja će se otkazati za neki drugi datum, a prijavljenima po želji vratiti novac ili ga priznati kao uplatu za novu radionicu. Udruga Gastronomadi Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb tel: +385 1 4820-200. email: [email protected]
Dodatne informacije
Datum edukacije | zima-proljeće 2025., kasniji termin |
---|---|
Način plaćanja | |
Članstvo u Gastronomadima | Novi član udruge, Postojeći član |