Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović
dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju
Mistika pripreme rižota na otvorenom
Mistika pripreme rižota na otvorenom Šaptač tavama otvorio je na terasi Cheesea sezonu matineja utorkom. Tim povodom riječ, dvije o rižotu, opisni recept, a usput i primjedba, dvije oko nekih temeljnih tema o kojima moramo drugom prigodom svakako i...
Renesansni špinat
Dnevnički zapis 02. lipanj 2017. Renesansni špinat Popeye je bio u pravu ! Ako osobi širokih obzora tepamo da je renesansna pojava, špinat trebamo pohvaliti kao namirnicu neslućenih mogućnosti, špinat je kralj klorofila! [fb_button] Špinat ti stalno...
Paprike filane upitnicima – ???
Dnevnički zapis 28. svibanj 2017. Paprike filane upitnicima - ???? Punjene paprike mogu biti jeftini ugostiteljski davež, posljednja postaja jeftine riže začinjene mljevenim mesom nepoznatog porijekla ili divota bez premca [fb_button] Poznajem ljubitelje...
Akademija mesa - 1. epizoda - Txogitxu govedo Počinje naša potraga za mesnim savršenstvom, odležanom govedinom - chef Belizar Miloš iz zagrebačkog restorana Agava - predstavlja Txogitxu govedo [fb_button] Opsesija vrhunskom odležanom govedinom pojava je...
Kako uživati u bobu – lekcija za napredne
Kako uživati u bobu - lekcija za napredne Bob više nije skup, ima ga puno. Sigurno i vi imate svog omiljenog Dalmatinca s tržnice koji nosi majicu s natpisom “Dilan bob!” [fb_button] Ultimativna enciklopedija novoga doba, Wikipedia u svom...
Legenda o motaru – afrodizijačka biljka
Dnevnički zapis 08. svibanj 2017. Legenda o motaru - afrodizijačka biljka Kako se stvara posebna disciplina kulinarije: mitologija o kultnim namirnicama [fb_button] Pod voltima uz Dolac u kafiću Sunce subotom se okuplja družba ovisnika o tržnici. Kipar...