Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović
dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju
Dossier Šalša – od pome do tajnih recepata
Koliko kuća, koliko teča, toliko i načina pripreme. Pokušali smo doznati one klasične, napravili tijesto i dobro napunili tanjure najpopularnijim ljetnim jelom [fb_button] Pisati o šalši je svojevrsni fenomen jer svaka kuća na jadranskoj obali ima svoj...
Ispecite cijelo pile na novi način – pile al mattone!
Poseban način pripreme piletine zove se al mattone - a znači da je pile odkošteno na leptira i da se peče pritisnuto teškim predmetom ili ciglom... [fb_button] Da bismo pripremili ovaj recept, osim standardnih alata poput noža, daske za rezanje i lonca,...
KUHINJSKI LABOS: Maneštre, juhe i variva su ono što nam treba nakon blagdana!
Maneštre, juhe i variva ono su što nam treba nakon blagdanskog pretjerivanja s hranom, pogotovo onom mesnom. Nije to prijedlog za odricanje, već baš suprotno... [fb_button] Nakon što smo tijekom uskrsnih blagdana okusili sve što se moglo okusiti;...
Čvarke možete napraviti sami kod kuće!
Čvarke možete napraviti sami Iako se donedavno vjerovalo da je za pretilost kriva životinjska masnoća, pa je potražnja za masnim, slasnim pancetama, špekovima i kao kralju ponude čvarcima gotovo nestala, po ne znam koji put iznova je dokazano da su...
Video škola rezanja u nastavcima
Video škola rezanja u nastavcima Donosimo vam video školu - osnove kako rezati nožem povrće i druge namirnice na razne načine [fb_button] Kao što je svojedobno čuvena reklamna krilatica “Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje” sugerirala...
Maison de France – vrhunske delicije na Adventu u Zagrebu
Francuske delicije na Adventu u Zagrebu Ugostiteljstvo u Zagrebu ključa. Svakodnevno se otvaraju novi lokali, poduzetnici se nadmeću u potrazi za što privlačnijim jelovnicima. Plima zanimljivosti prikriva veliki nedostatak. U Zagrebu danas ne postoji ozbiljan...