Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović
dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju
Settle stigao u Hrvatsku! – posjetite Crossover Festival
Settle, u suradnji s Gastronomadima, partner Crossover Festivala - prvog glazbenog festivala s omogućenim mobilnim plaćanjem u Hrvatskoj [supsystic-social-sharing id='1']Norveška tvrtka Auka odabrala je hrvatsko tržište za premijerno lansiranje Settle...
Gastronom(ad)sko povezivanje svijeta
Svi koji povezuju ljude dobro znaju da će najprijemčivije dočarati neku kulturu kroz organoleptičke doživljaje okusa, mirisa i uresa hrane i pića koje ćemo staviti na stol. To je jedna od najboljih poveznica koja, onome kojemu dolazimo, dočarava doživljaje...
Naručivati se mora
Na prvome je mjestu i najtraženija roba znanje. Javna dostupnost informacijama, saznanjima od velikog je značenja. Velike javno dostupne biblioteke iznimno su tražene, a malo ih je koje ne zahtijevaju plaćanje svojih usluga [fb_button] Nakon znanja iznimno...
Internetska kuhinja
Na pitanje ima li života izvan interneta moderni ljudi odgovorili bi: „Ne znam, ako nađeš, pošalji mi link…“ [fb_button] Nakon prodora interneta u svagdašnji život ništa više nije isto; sjetimo se samo prvih koraka umrežavanja kada je sporo preko modema priključak...
Domaće tjestenine i brašno
Priča o tjestenini nedokučiva je, pritom se samo nagađa odakle je njezino izvorno podrijetlo. Neki tvrde da je Marko Polo donio u Europu tjesteninu iz Kine, drugi tvrde da je izvorno talijanska. Najstarije bilješke o tjestenini potječu još iz istočne Azije i...
Pik ili Klik – na maslinovo ulje
[fb_button] Kako odabrati dobro, izvorno hrvatsko maslinovo ulje? To je vječito pitanje kojim se bave najveći znalci i poznavaoci ulja. Tom su prigodom prijepori oko sorti uvriježena stvar, a geografsko podrijetlo može biti stvar ozbiljnijih zamjeranja....