Dnevnik Gastronomada by Rene Bakalović
dnevnički zapisi o svemu što spaja ljubav i gastronomiju
Settle stigao u Hrvatsku! – posjetite Crossover Festival
Settle, u suradnji s Gastronomadima, partner Crossover Festivala - prvog glazbenog festivala s omogućenim mobilnim plaćanjem u Hrvatskoj [supsystic-social-sharing id='1']Norveška tvrtka Auka odabrala je hrvatsko tržište za premijerno lansiranje Settle...
Ugostitelji Pule, Rovinja, Medulina, Novalje objavite oglas za samo 100 kn!
Nakon dobrih rezultata prošlogodišnje pilot suradnje portala www.gastroposao.eu i Grada Pule, kad se tijekom svibnja i lipnja pulskim malim i srednjim poduzetnicima u ugostiteljstvu i turizmu pomoglo u pronalaženju radne snage, ove su se godine u projekt dodatno...
Gastronom(ad)sko povezivanje svijeta
Svi koji povezuju ljude dobro znaju da će najprijemčivije dočarati neku kulturu kroz organoleptičke doživljaje okusa, mirisa i uresa hrane i pića koje ćemo staviti na stol. To je jedna od najboljih poveznica koja, onome kojemu dolazimo, dočarava doživljaje...
Naručivati se mora
Na prvome je mjestu i najtraženija roba znanje. Javna dostupnost informacijama, saznanjima od velikog je značenja. Velike javno dostupne biblioteke iznimno su tražene, a malo ih je koje ne zahtijevaju plaćanje svojih usluga [fb_button] Nakon znanja iznimno...
Internetska kuhinja
Na pitanje ima li života izvan interneta moderni ljudi odgovorili bi: „Ne znam, ako nađeš, pošalji mi link…“ [fb_button] Nakon prodora interneta u svagdašnji život ništa više nije isto; sjetimo se samo prvih koraka umrežavanja kada je sporo preko modema priključak...
Domaće tjestenine i brašno
Priča o tjestenini nedokučiva je, pritom se samo nagađa odakle je njezino izvorno podrijetlo. Neki tvrde da je Marko Polo donio u Europu tjesteninu iz Kine, drugi tvrde da je izvorno talijanska. Najstarije bilješke o tjestenini potječu još iz istočne Azije i...